Bali’s noordkust

Geplaatst op

Villa Senang ligt in het authentieke rustige noorden van Bali bij het vissersdorp Dencarik en toeristisch centrum Lovina. De prachtige omgeving bestaat uit strand, sawa’s, druivengaarden en oorspronkelijke dorpjes.

Omgeving van de villa

Villa Senang ligt in de plaats Dencarik aan Jalan Melati. De villa ligt ongeveer 400 meter van de hoofdweg tussen Lovina en Seririt. Een klein laantje, met links en rechts prachtige sawa’s en wijngaarden, leidt naar het huis. Naast de bewoners van een paar andere villa’s wonen er ook nog plaatselijke vissers en boeren. Het achteruitzicht wordt bepaald door de bergen in het binnenland. Vanuit de tuin en het terras heeft u een fantastisch uitzicht over de Balinese zee waar u regelmatig vissers aan het werk zult zien. In het westen ziet u in de verte het eiland Java liggen.

Gamelanorkest

Gamelanorkest

Lovina

Het bekende dorp Lovina, het toeristische centrum, ligt op zo’n 10 minuten rijden met de auto of scooter. Hier vindt u gezellige restaurants (ook westers georiënteerde, maar geen McDonalds, Pizza Hut of Kentucky Fried Chicken) en (internet-)cafés waar ook vaak live muziek gespeeld wordt.

Wanneer u luxe wilt eten met een fantastisch uitzicht dan kunt u terecht bij Damai. Dit is in de bergen boven Lovina. In Seririt bij het Zen Resort Bali kunt u zich heerlijk laten verwennen met massage en culinaire gerechten.

Gedroogde vis

Gedroogde vis

Seririt en Banjar

In het stadje Seririt of het dorpje Banjar kunt u op de plaatstelijke ochtendmarkt uw inkopen doen. In Seririt bevindt zich ook een grote westerse supermarkt. Seririt is een zeer authentieke plaats waar veel mensen zich nog met paard en wagen verplaatsen. U zult er nauwelijks toeristen tegenkomen. Vanuit Seririt kunt u zich per paardenkoets terug laten brengen. Beide plaatsen zijn binnen tien minuten te bereiken. Tussen Seririt en Lovina rijden veel bemo’s (taxibusjes). Hier betaalt u slechts 5000 rp’s voor een ritje naar de stad. De bemo’s stoppen hun ritjes om ongeveer 17:00 uur.

Ligging van Villa Senang aan Bali’s noordkust