Activiteiten

Geplaatst op

Naast wandelen langs de vele natuurlijke en culturele rijkdommen van Noord-Bali, kunt u ook meer sportieve activiteiten ondernemen.

Dolfijnen kijken en vissen

Lovina staat bekend om de dolfijnen. Deze grote scholen van bijzondere zoogdieren kun je elke ochtend vóór zonsopgang bewonderen. Vanuit Lovina vertrekken talloze vissers met aan boord toeristen die op zoek gaan naar de dolfijnen. De boot kan omringd worden door tientallen springende en spelende dolfijnen. Het is meestal voldoende om 1 dag van te voren af te spreken met een visser. De tocht duurt ruim twee uur. U kunt zelfs afspreken dat u voor de villa wordt opgehaald met de boot en weer thuis wordt afgeleverd.

uitg_dolfijnen_1280

Dolfijnen spotten

In Hotel Melka, net buiten Lovina, bestaat de mogelijkheid om te zwemmen met dolfijnen. Zowel kinderen als volwassenen kunnen gedurende ongeveer twintig minuten in het zwembad van het hotel met de dolfijnen spelen.
Ook is het mogelijk met vissers apart af te spreken om juist aan het eind van de middag zelf de zee op te gaan en met hem te vissen. U kunt zo uw vislijn uitrollen en ’s avonds maakt onze kok dan uw zelfgevangen vis klaar.

Wandeltochten

In de directe omgeving van Dencarik verzorgt Putu Mayong wandeltochten. Putu spreekt zeer goed Engels en weet alles van planten en dieren op Bali. Afhankelijk van de wensen van de groep stelt hij de tocht samen. De wandeling varieert van 2 uur tot een uur of 4. Na afloop eet u bij hem een huisgemaakte lunch. Zijn telefoonnummer is aanwezig in Villa Senang.
Munduk ligt in de bergen ten zuiden van Lovina. Het is een bergdorp waardoor het hier een stuk koeler is. Munduk ligt temidden van de rijstterrassen. Je kunt hier prachtige wandeltrektochten maken naar het Buyanmeer en het Tamblinhameer. Niet ver van Munduk ligt de magische tempel Pura Ulun Danu in het Beratanmeer en daar in de buurt liggen de mooiste botanische tuinen van Bali. U vindt er talrijke wilde orchideeën, waaronder ook zeer zeldzame soorten.
In de heuvels achter Seririt kunt u prachtige wandelingen maken door de rijstvelden. In het plaatsje Belingbing ligt een hotel van waaruit deze wandelingen worden georganiseerd. Belingbing ligt ongeveer 5 kwartier rijden vanaf het huis.

Mountainbike tours

U kunt prachtige mountainbike tour maken met Tom en Putu van Bali Outback. Ze zijn gespecialiseerd in fietstochten door de natuur en combineren dat met uitleg over de lokale gebruiken en het natuur schoon. Op basis van uw wensen en conditie wordt uw tour samengesteld.
Kijk op: www.bali-outback.com

Snorkelen en duiken

U kunt snorkelen en duiken in rustig en glashelder water. De rustige zee en de ondiepe lagune maken deze plek tot een paradijs voor duikers. Ook hier geldt weer dat u met een visser kunt afspreken om naar de mooiste snorkellocaties te varen, deze liggen meer ten oosten van Lovina. Maar ook in de zee recht voor onze villa is het prachtig om een kijkje onder water te nemen.
Er zijn meer dan voldoende Padi duikscholen in Lovina. Bali Spice Dive heeft een Nederlandse eigenaar, soms zijn er ook Nederlands sprekende duikmasters. Zij kunnen u ophalen bij de villa, mocht u met hen een duiktrip willen maken.
Kijk even op: www.balispicedive.com

Bali is een duikparadijs

Bali is een duikparadijs

Op ongeveer een uur ten westen van Villa Senang ligt de prachtige duikplaats Pemuteran. Van hieruit kunt u gerust een hele dag zoet zijn op het water. Je kunt zo vanaf de kust de zee inlopen om te duiken of te snorkelen. Langs het strand zijn verschillende restaurantjes en op zaterdagavond treedt het plaatselijke dansschooltje op. De plaatselijke duikschool wordt gerund door een Australiër. Hij heeft ook een klein natuurpark, compleet met zeeschildpadden die hij terugplaatst in de zee.
Bezoek zijn site: www.reefseen.com

Nog verder westwaarts ligt het eilandje Menjangan. Ook naar dit natuurpark worden duik- en snorkeltochten georganiseerd. Meer naar het oosten ligt op een kleine drie uur rijden Tulamben. Hier kunt u duiken in het beroemde Amerikaanse oorlogswrak USAT Liberty. In Amed is een goede en prettige duikschool.
Omdat de tocht naar Amed 2,5 uur vergt, suggeren wij om het duiken bij Jukung te combineren met een verblijf in het waterpaleis van Tirtagangga. Het paleis ligt slechts 20 minuten rijden van Amed.
De site van deze duikschool is te bekijken op: www.jukungdivebali.com

Golfen

Voor de golfers onder u is er in Bedugul op ongeveer 1 uur rijden een prachtige 18-holes golfbaan genaamd “Bali Handara Kosaido Country Club”. Deze baan behoort tot de top-5 banen in Azië en is prachtig gelegen tegen een bergwand op meer dan 1100 meter hoogte en ontworpen door de befaamde architect Peter Thompson.
U kunt kijken op: www.balihandarakosaido.com